Δήλωση του Προέδρου του Π.Α.Σ.Κ.Α. για ψευδείς αναφορές για την λειτουργία του Δ.Σ.

paska

 

Σε συνέντευξη του Παραολυμπιονίκη κ. Πολυχρονίδη στον Ιστότοπο meallamatia.gr αφήνει να εννοηθεί ότι η επιστολή του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (Π.Α.Σ.Κ.Α.) με τις θέσεις του για το Σχέδιο Νόμου του Υφυπουργού κ. Αυγενάκη απηχούν τις προσωπικές μου απόψεις, προς αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα να γνωστοποιήσω τα εξής: εφόσον το σχέδιο νόμου γνωστοποιήθηκε με απόφαση του Υφυπουργού στα μέσα Αυγούστου η επικοινωνία με τα μέλη του Δ.Σ. έγινε τηλεφωνικά, και υπήρχε η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών με τις θέσεις που εξέφραζε η επιστολή. Με τον γραμματέα του Δ.Σ ήταν αδύνατη η επικοινωνία είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά γιατί, όπως ο ίδιος μου εξήγησε μετά από δύο ημέρες που καταφέραμε να επικοινωνήσουμε, ήταν εκτός Αθηνών σε περιοχή που δεν είχε κάλυψη το κινητό του, παρόλα αυτά η επιστολή στάλθηκε διότι όπως είναι αυτονόητο σε όλα τα θεσμικά όργανα ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας εκφράζουν την άποψη της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου και όχι τις προσωπικές τους απόψεις.

Βέβαια δημοκρατικό του δικαίωμα είναι να παραιτηθεί, αν και η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι λανθασμένη απόφαση που δεν βοηθάει στην ύπαρξη πλουραλισμού απόψεων, απαραίτητη συνθήκη για κάθε διοικητικό συμβούλιο.

Τώρα όσο αφορά το φλέγον θέμα της εκλογής της Ολομέλειας της Παραολυμπιακής επειδή γίνονται πολλές αναφορές στους αριθμούς της αντιπροσώπευσης των φορέων θα ήθελα να επισημάνω ότι:

Ο Σύλλογος Παραολυμπιονικών που εκπροσωπεί 120 περίπου μέλη εκλέγει 3 μέλη.

Η ΟΣΕΚΑ που εκπροσωπεί 1 αγώνισμα, 18 Σωματεία και περίπου 230 αθλητές εκλέγει 1 μέλος.

Η ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ που εκπροσωπεί 20 αγωνίσματα, 70 Σωματεία και περίπου 3.500 αθλητές εκλέγει 5 μέλη..

Ο εκάστοτε Υφυπουργός με προσωπική του απόφαση διορίζει 2 μέλη.

Σημειωτέον δε ότι οι εν ενεργεία αθλητές στον χώρο μας ψηφίζουν και εκλέγονται στα Δ.Σ. των Σωματείων τους, άρα υπάρχει άμεση δημοκρατική εκπροσώπηση τους. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η αναλογία εκλεγμένων μελών εκφράζει αναλογικά και δημοκρατικά την βάση του χώρου που είναι τα Σωματεία και οι Αθλητές, λυπούμαστε αλλά η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Π.Α.Σ.Κ.Α. εξακολουθεί να διαφωνεί κάθετα.

Με Τιμή

Κωνσταντίνος Σιάχος

Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Α.Σ.Κ.Α.

 

https://meallamatia.gr/dilosi-proedrou-p-a-s-k-a-gia-ti-synentefksi-polychronidi-sto-meallamatia-gr/

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο