Δεύτερη θέση για Χατζηκυριάκο και Μουχθή που έγραψαν ιστορία.

Επέστρεψε την Κυριακή από το Χέλσινμποργκ της Σουηδίας η αποστολή της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΜΕΑ που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην κλάση 6 του ομαδικού ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Περίπου 15 άτομα υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο το σπουδαίο δίδυμο που κέρδισε το μετάλλιο αλλά και την  υπόλοιπη αποστολή με παρατεταμένα χειροκροτήματα και την ιαχή «Ελλάς, Ελλάς».

Η Ελληνική αποστολή απαρτίστηκε από αθλητές του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (Π.Α.Σ.Κ.Α.), τον 25άχρονο Γιώργο Μουχθή και τον 18άχρονο Μάριο Χατζηκυριάκο συνοδευόμενοι από τον ομοσπονδιακό προπονητή Μιχάλη Κατσικαδέλη και τον Πρόεδρο του σωματείου μας και Γενικό Γραμματέα της Ε.Α.Ομ. Α.Με.Α. Κωνσταντίνο Σιάχο και έγραψαν ιστορία για το άθλημα στην χώρα μας, και τον Π.Α.Σ.Κ.Α. καθώς έφτασαν σε πρωτοφανή επιτυχία.

Ύστερα από τις επιτυχίες του σε ανοιχτά πρωταθλήματα στο εξωτερικό το σπουδαίο δίδυμο των Μάριου Χατζηκυριάκου και Γιώργου Μουχθή έφτασε στη μεγαλύτερη στιγμή του δείχνοντας την αξία του στη διεθνή σκηνή, όπως και την προοπτική του για το μέλλον. Το ίδιο ικανοποιημένος και ο ομοσπονδιακός προπονητής Μιχάλης Κατσικαδέλης, ο οποίος ευτύχησε να οδηγήσει την ομάδα πάρα πολύ ψηλά στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση έπειτα από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στην Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και ο προπονητής τους μίλησαν το απόγευμα στην άφιξη στην Αθήνα και στάθηκαν στη σημασία της τεράστιας αυτής διάκρισης και στην προοπτική για το μέλλον.

Ο Μάριος Χατζηκυριάκος είπε: «Αυτό το ιστορικό μετάλλιο μάς χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς πολλών χρόνων. Δουλειάς από πολλούς ανθρώπους με πρωτεργάτη τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Πολύχρονη Πολίτση και σε συνέχεια με τον νυν ομοσπονδιακό Μιχάλη Κατσικαδέλη και την στήριξη της ομοσπονδίας και σιγά-σιγά βλέπουμε τους κόπους μας να ανταμείβονται. Τί κι αν ξεκινήσαμε σαν 4ο φαβορί στον όμιλό μας στο ομαδικό; Πιστέψαμε στις δυνάμεις μας, πηγαίναμε παιχνίδι-παιχνίδι και καταφέραμε να περάσουμε ως πρώτοι από τον όμιλό μας με τρεις νίκες. Στον ημιτελικό με τη Γερμανία χρειάστηκε να κάνουμε ανατροπή αφού χάσαμε πρώτη φορά στο διπλό, αλλά με τη σωστή καθοδήγηση του προπονητή μας το καταφέραμε. Παλέψαμε και στον τελικό μέχρι τελικής πτώσης, κυνηγήσαμε όλα τα ματς, αλλά δυστυχώς ηττηθήκαμε με 2-1. Ήταν πολύ ικανοποιητική η εμφάνισή στο ατομικό, ήταν επιτυχία η είσοδος στη 16άδα μετά από νίκη στο νούμερο 10 του κόσμου. Ίσως να μπορούσα και το κάτι παραπάνω, αλλά δυστυχώς δεν μου βγήκε. Είναι όφελος πάντως, το γεγονός ότι νικώντας δύο φορές το νούμερο 10 του κόσμου και μια το νούμερο 6 θ’ ανέβω αρκετά στο ράνκινγκ λιστ και θα βρεθώ κοντά στις θέσεις για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς του 2020».

Ο Γιώργος Μουχθής από την πλευρά του σημείωσε: «Πάνω απ’ όλα μέτρηση η ψυχή για να φτάσουμε στον τελικό με διαδοχικές νίκες και να κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος το χρυσό μετάλλιο. Κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά στα στοιχεία που μας χάρισαν αυτή τη μεγάλη διάκριση βάζουμε την ψυχή, τη θέληση, τη μαχητικότητα και το πείσμα. Όσον αφορά στο ατομικό έχασα κάποιες ευκαιρίες για αξιοσημείωτες νίκες και φυσικά την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Ήταν ευκαιρίες και για να πάρω πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, ωστόσο μετά, στο ομαδικό, ήμουν πιο έτοιμος από κάθε άποψη. Σημείωσα εκεί νίκες, που θα με κρατήσουν ψηλά στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης και θα συνεχίσω την πολύ δύσκολη προσπάθεια για ολυμπιακή πρόκριση. Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα».

 

Το Δ.Σ. και ο Πρόεδρος του σωματείου μας συγχαίρει τους δύο αθλητές μας και τον Ομοσπονδιακό προπονητή καθώς επίσης και τον προπονητή του συλλόγου μας και επί χρόνια ομοσπονδιακό προπονητή κ. Πολίτση Πολυχρόνη που εδώ και 8 χρόνια προετοίμασε με την εξαιρετική δουλεία του τους αθλητές μας και του ανήκει μεγάλο μέρος της τεράστιας αυτής επιτυχίας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο