Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Η 16άχρονη αθλήτρια του Π.Α.Σ.Κ.Α. Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας ΤΤ1, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης που διεξήχθη στο Palacio Municipal de Deportes de Granada, στην Ανδαλουσία, της Ισπανίας, είναι μια ιστορική επιτυχία γιατί είναι το πρώτο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η αθλήτρια μας δεν κατάφερε να προκριθεί στο τελικό της κατηγορίας της χάνοντας στον ημιτελικό Φινλανδή Άινο Τάπολα 3-0 σετ (7-11, 12-14, 3-11) κατακτώντας όμως το Χάλκινο Μετάλλιο.

Πολύ καλή παρουσία είχε και ο αθλητής μας Γιώργος Μουχθής ο οποίος αποκλείστηκε σε νοκ-αουτ αγώνα στο γύρο των 16 από τον Βρετανό Μάρτιν Πέρι σ’ ένα δραματικό αγώνα με 3-1 σετ (11-8, 13-11, 8-11, 12-14).,

Έτσι μετά το πρώτο μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που κατέκτησαν στο ομαδικό της κατηγορίας ΤΤ6 οι αθλητές του Π.Α.Σ.Κ.Α. Χατζηκυριάκος και Μουχθής το 2019 στη Σουηδία, την πρώτη συμμέτοχη αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε Παραολυμπιάδα μετά το 2004 με τον αθλητή μας Μάριο Χατζηκυριάκο στο Τόκυο το 2021, ήρθε και το πρώτο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλι από αθλήτρια του Π.Α.Σ.Κ.Α., δικαιώνοντας πλήρως το project του Τμήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που ξεκίνησε πριν 10 χρόνια με πρωτεργάτη και εμπνευστή το προπονητή του Συλλόγου μας κ. Πολίτση Πολυχρόνη ο οποίος στην συνέχεια ενισχύθηκε από τους προπονητές Λίντια Ιγκνιάτοβιτς, Μίλαν Ιγκνιάτοβιτς και Ελευθερία Νταουντάκη οι οποίοι έως σήμερα στηρίζουν και βοηθούν τους αθλητές μας.

Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ.Κ.Α. εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην αθλήτρια μας Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά για την κατάκτηση του μεταλλίου, στον αθλητή μας Γιώργο Μουχθή για την αξιέπαινη προσπάθεια του, και τις ευχαριστίες του στους προπονητές τους που τους συνόδευσαν στο πρωτάθλημα Ελευθερία Νταουντάκη και Μίλαν Ιγκνιάτοβιτς για την βοήθεια και την στήριξη που πρόσφεραν στην αθλήτρια και αθλητή μας.

Είμαστε σίγουροι ότι πολλές νέες διακρίσεις περιμένουν στο μέλλον όλους του αθλητές και αθλήτριες του τμήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Π.Α.Σ.Κ.Α.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο